AAA

POLITIKA | 24.01.2019 13:00 > 24.01 13:02

Aleksandar Šešelj (SRS): Savet Evrope da utiče na smirivanje situacije po pitanju Krima (VIDEO)

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na Savet Evrope da pozove na smirivanje situacije izmedju Rusije i Ukrajine po pitanju Krima i ocenio da su to poluostrvo i luka Sevastopolj delovi Rusije, što treba da bude jasno svima.

"Svaka zemlja ima pravo da zaštiti svoje teritorijalne vode i da reaguje na ugrožavanje svoje teritorije. Provokacija u Kerčkom prolazu je samo deo predizborne kampanje za predsednika Ukrajine. To je jedan pogranični incident. I zbog toga je uvedeno ratno stanje u Ukrajini. A ratno stanje nije uvedeno kada je počeo ustanak u Donbasu. To pokazuje da je ovo kampanja. I ova rezolucija, koju ćete danas doneti, deo je te kampanje", rekao je Šešelj četvrtog dana zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope.

Aleksandar Šešelj je podsetio da su u martu 2014. gradjani Krima i Sevastopolja na referendumu glasali da se, kako je rekao, "posle 60 godina vrate u otadžbinu".

"Odluka je doneta na demokratskom referendumu, na kojem je izlaznost bila 83 odsto i narod Krima je glasao slobodno. Od 2014. godine Krim je postao neotudjivi deo Rusije. Referendum na Krimu je bio praznik demokratije, o čemu Evropa može samo da sanja. Na izborima za Evropski parlament izlaznost je bila 40 odsto, što je dva puta manje nego na Krimu. I predsednik Rusije Vladimir Putin ima najveći legitimitet u Evropi. Za njega je glasalo 75 odsto gradjana, a izlaznost je bila 70 odsto", naveo je poslanik SRS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.