AAA

POLITIKA | 07.05.2019 13:55 > 07.05 14:10

Bastać i odbornici ponovo na gradilištu na Trgu republike, sukob sa protivnicima blokade (VIDEO)


Na gradilištu na Trgu republike grupa ljudi koja kaže da pripada delu gradjana koji su zadovoljni što se rekonstruišu centralne beogradske ulice sukobila se danas s predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, odbornicima te opštine i nezadovoljnim gradjanima koji blokiraju radove na tom gradilištu.

Kako je javio reporter agencije Beta osim medjusobnih verbalnih uvreda došlo je i do guranja, a Bastać je izguran do izlaza sa gradilišta.

Bastać se posle nekoliko minuta vratio unutar gradilišta i nastavio blokadu, a novinarima je rekao da je u pitanju orkestrirani napad Srpske napredne stranke (SNS) i da su neki od onih koji su ga gurali navijači bliski SNS.

On je kazao da će tokom dana "biti još takvih incidenta".

Bastać je kazao da će opština Stari grad organizovati 16. juna referendum na kom će gradjane pitati šta misle o projektima gradskih vlasti "koji trajno menjaju izgled Beograda i direktno ugrožavaju kvalitet života gradjana".

Bastać je rekao i da nisu tačni navodi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesić da je Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv njega zbog "blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine".

Blokada radova na Trgu republike oržana je i pre nekoliko dana i trajala je 12 sati, a danas je počela oko 12 časova i, kako je Bastać, najavio trajaće 24 časa.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.