AAA

POLITIKA | 11.06.2019 18:50 > 11.06 19:20

Lečić i Trifunović: Obustaviti proteste, ili su oni jedina oštrica protiv vlasti'

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić ocenio je danas da su protesti "Jedan od pet miliona" ostvarili svoju svrhu i mobilisali "novu energiju za promene", te da ih treba obustaviti, dok se tome usprotivio glumac Branislav Trifunović ocenom da to ne bi bilo dobro i da su "protesti jedini efikasan vid pritiska na vlast".

Lečić, čijim govorima obično počinju subotnji protesti u Beogradu, kazao je u emisiji "Prav ugao" RTV Vojvodine da ne misli da se protesti gase, već da je postignut "važan efekat pripreme terena za ono što sledi".
"Protesti su objavili da se ne slažemo s politikom režima, i pokazali kako režim postupa s gradjanima koji drugačije misle. Mobilisali su potpuno novu energiju koju sad treba akumulirati za ključne dogadjaje koji će biti izazvani greškama režima", rekao je Lečić.

On je odbacio navode da opada broj gradjana na protestima i dodao da "ljudi hoće jasnu akciju, a ne samo ritual pojavljivanja".

"Da bismo diktatora naterali da reaguje, ne treba da svakog časa vadimo peroreze nego da budemo spremni da izvadimo mač kad zatreba", kazao je Lečić.

Glumac Branislav Trifunović koji je bio medju početnim organizatorima protesta, nije se složio da ih treba obustaviti, jer smatra da je to jedini vid pritiska na koji reaguje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Vučić neće dijalog, i ako se protesti ugase, obustave, gubimo jedinu oštricu koju imamo u ovom trenutku", rekao je Trifunović.

Po njegovim rečima, opozicije mora da ponudi nešto novo da bi privukla više gradjana.

On je rekao da većina gradjana nije želela da političari preuzmu proteste, ali je opozicija "potrčala" da to uradi, "kao da je htela da otera gradjane".

Komentarišući prošlonedeljno prebijanje aktivista u Novom Sadu, Trifunović je rekao da to itekako ima veze sa vlastima.

On je ocenio da Srpska napredna stranka preko svojih "kanala" ima veze s "licima iz kriminalne strukture".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.