AAA

POLITIKA | 24.09.2019 12:15 > 24.09 12:47

Djordjević: Konferencija Besmrtni puk u Beogradu prilika da se podigne glas protiv revizije istorije (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da će organizovanje medjunarodne konferencije "Besmrtni puk" u Beogradu biti prilika da se podigne glas protiv revizije istorije i da se uputi poruka "onima koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju" na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata u Poljskoj.

Kako je Djordjević kazao na konferenciji za novinare u Beogradu, u današnje vreme se pokušava da se umanji uloga Srba i Rusa, i u Drugom svetskom ratu i u Prvom svetskom ratu i ocenio da "gubitnici" žele da drugačije prikažu svoju ulogu u tim ratovima.

On je istakao da je Srbija počastvovana što će udruženje "Besmrtni puk Rusije", "koje podržava predsednik Rusije Vladimir Putin", biti organizator tog dogadjaja.

Djordjević je rekao da će organizovanje konferencije biti finansirano iz Rusije, a da će se njegovo ministarstvo postarati za logistiku.

Rukovodilac izvršnog komiteta "Besmrtnog puka Rusije" Artjom Hutorskoj izjavio je da je Beograd odabran za domaćina, izmedju ostalog i zbog obeležavanja 75. godišnjice od oslobodjenja Beograda od nacističke okupacije koja se obeležava 20. oktobra.

Hutorskoj je zahvalio Djordjeviću za organizaciju te konferencije i čestitao godišnjicu oslobodjenja grada.

Konferencija će biti održana u Beogradu, u Domu vojske 25. i 26. septembra i na njoj će biti reči o dešavanjima u Drugom svetskom ratu.

Ta konferencija se održava u okviru priprema za obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom, a na njoj će učestvovati oko 80 delegata iz 55 zemalja, medju kojima i 10 delegata iz Srbije.
Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.