AAA

POLITIKA | 23.11.2020 15:45 > 23.11 15:45

Stefanović odbacio optužbe zbog učešća vojske u sahrani patrijarha

Ministar odbrane Nebojša Stefanović odbacio je danas tvrdnje pojedinih organizacija da pripadnici Vojske Srbije nisu smeli da budu angažovani prilikom sahrane patrijarha Irineja i dodao da te tvrdnje pokazuju koliko se malo njihovi autori razumeju u povezanost vojske i naroda.

"Gotovo je suvišno komentarisati današnje napade na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti. Oni pokazuju koliko malo autori ovog teksta razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.
Stefanović je tako reagovao na saopštenje Ateista Srbije koje je tražilo da se izvini gradjanima zbog, kako smatraju, zloupotrebe vojske prilikom sahrane patrijarha, jer je Vojska Srbije vojska svih njenih gradjana, a ne samo pravoslavnih gradjana ili "lična garda prvosveštenika SPC-a".

Ministar je naveo da je Vojska Srbije uvek sa svojim narodom, u svim teškim trenucima, kao što je bio i momenat u kojem su učestvovali u organizaciji i sprovodjenju sahrane patrijarha, ali i u drugim prilikama, zbog čega i predstavlja instituciju sa najvećim poverenjem.

"Ne treba ni da podsećam da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama. Da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti. Ministarstvo odbrane i VS biće i ubuduće uz svoje gradjane", dodao je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.