AAA

POLITIKA | 23.06.2021 19:55 > 23.06 19:55

Krkobabić i predsednik Saveza penzionera Srbije: Sigurne i redovne penzije nemaju alternativu


 Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić i predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić saglasili su se da sigurne i redovne penzije, koje prate rast zarada u javnom sektoru, svi oblici društvenog standarda i, pre svega, lično dostojanstvo najstarijih nemaju alternativu, saopšteno je danas.

"To je usaglašeni poziv na akciju za sve odbornike PUPS-a, njih 110 u lokalnim samoupravama, za odborničke grupe u većim gradovima uključujući i Beograd, Pokrajinsku skupštinu i poslaničku grupu 'PUPS TRI P' trećoj po snazi u Skupštini Srbije", navodi se u saopštenju.
Na godišnjoj skupštini najbrojnije penzionerske organizaciji u državi, koja je danas održana u Beogradu, Krkobabić je najavio da će poslanički klub "PUPS Tri P" uskoro pokrenuti inicijativu za korekciju Švajcarske formule.

"Suština te korekcije je u tome da penzije ne gube trku sa zaradama, odnosno da prosečna penzija ne bude niža od 50 procenata prosečne zarade", kazao je on.

U saopštenju se navodi da je neophodnost korekcije Švajcarske formule, za koju se zalažu i PUPS i Savez penzionera Srbije, svojevremeno u razgovoru s liderom PUPS-a podržao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Vrata PUPS-a su otvorena za sve penzionere, zaposlene, poljoprivrednike za sve one kojima je pomoć neophodna. U naša 134 opštinska odbora svi mogu da dodju bez poziva, da kažu svoje mišljenje, kritiku i sugestiju, ali i svoj predlog, a mi ćemo da ih strpljivo saslušamo i argumentovano da im odgovorimo. Spreman sam i za direktan pojedinačan razgovor sa svakim od njih", rekao je lider PUPS-a.

Krkobabić je dodao da ono što na tim razgovorima bude dogovoreno biće obavezujuće za buduće delovanje PUPS-a u skupštinama na svim nivoima.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.