AAA

POLITIKA | 16.07.2021 11:05 > 16.07 11:05

SRS optužuje Vašington za pokušaj puča na Kubi

Srpska radikalna stranka (SRS) optužila je danas Sjedinjene Američke Države (SAD) za pokušaj izazivanja puča na Kubi i nasilnog obaranja s vlasti predsednika Migela Dijasa Kanela.

Radikali su u saopštenju ocenili da aktuelni protesti na Kubi "ne predstavljaju spontani izraz narodnog nezadovoljstva već orkestriranu pobunu koju je finansijski i logistički podržala američka administracija".
"Podrška koju je Džo Bajden uputio demonstrantima okupljenim pod parolom #SOSCuba u najmanju ruku je sramna i licemerna, budući da je upravo višedecenijska ekonomska represija Sjedinjenih Američkih Država uzrok svih problema sa kojima se Kuba suočava", naveli su radikali.

Ocenili su da je cilj administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena da "preotme tekovine prestižne biotehnološke i farmaceutske industrije Kube, preuzme turističke objekte i opljačka bogata nalazišta prirodnih resursa".

"Nijedna promena sprovedena pod američkom palicom ne može i neće dovesti do poboljšanja životnog standarda običnih gradjana, što se jasno vidi iz primera svih drugih država u kojima je već sprovedena nasilna i lažna demokratizacija", stoji u saopštenju.

Radikali su dodali da bi u cilju rešenja trenutnih problema na Kubi, medjunarodna zajednica predvodjena Rusijom i Kinom, trebalo da uputi Havani pomoć u vidu hrane, lekova, vakcina i ostalih potrepština.

Po njihovoj oceni u slanje humanitarne pomoći trebalo bi da se uključi i Srbija s obzirom da je kako su naveli, "Kuba prijateljska država koja nije priznala samoproglašenu nezavisnost takozvano Kosova".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.