AAA

POLITIKA | 27.11.2021 16:35 > 27.11 16:53

Ne davimo Beograd: Gradjani napadnuti jer su sprečili dolazak na kontramiting

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da aktivisti i gradjani napadnuti danas palicama nakon što su blokirali dolazak nekoliko autobusa i automobila, za koje navode da su krenuli u Beograd na kontramiting.

"Tom prilikom naši aktivisti i okupljeni gradjani napadnuti su motkama, a blokada je probijana bagerima. Više ljudi je lakše povredjeno, a napadnuta je i aktivistkinja Ne davimo Beograd", navode u saopštenju.

Član tog pokreta Dobrica Veselinović ocenio je da se taj dogadjaj može opisati kao "državni udar organizovan od strane države".

"Celom operacijom uklanjanja blokade na mostu upravljali su funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su slali svoje batinaše na okupljeni narod. Policija je dobila naredjenje da se povuče neposredno pre početka batinjanja", kazao je Veselinović.

Aktivisti Ne davimo Beograd sa drugim Zelenim organizacijama iz Srbije i regiona, danas su bili u poseti Nedeljicama i lokalitetu na kome se planira izgradnja rudnika litijuma, a blokadi su se pridružili na starom mostu u Šapcu gde su pokušali da zaustave autobuse Srpske napredne stranke koji su krenuli ka Beogradu na kontramiting.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.