AAA

POLITIKA | 28.02.2017 12:50

Bivši poslanici DJB podržali kandidaturu Saše Jankovića

Inicijativni odbor udruženja u osnivanju "Gradjanska platforma" koji čine bivši poslanici pokreta "Dosta je bilo" Aleksandra Čabraja, Jovan Jovanović i Sonja Pavlović odlučili su danas da na predsedničkim izborima u Srbiji podrže Sašu Jankovića.

"U prethodnih deset godina kao zaštitnik gradjana Janković je ne samo rečima, već, pre svega delima pokazao da je najistaknutiji zastupnik vrednosti uredjene, demokratske i moderne države, zasnovane na vladavini prava. Uvereni smo da te vrednosti dele ne samo oni koji su na prethodnim izborima glasali za pokret DJB, već i većina gradjana Srbije", navelo je to udruženje u saopštenju.

"Gradjanska platforma" koju, kako se navodi, čini i odredjeni "broj nekadašnjih koordinatora, odbornika istaknutih članova pokreta DJB", pozvala je sve kojima je stvaranje "pristojne države" podjednako važan cilj, kao i sredstva za njegovo ostvarivanje, da podrže to udruženje i aktivno se uključe u izbornu kampanju Jankovića.

Pokret DJB i poslanički klub DJB ranije ovog meseca napustili su poslanici Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović zbog toga što se, kako su naveli, ne slažu s načinom na koji rukovodstvo DJB želi da postigne ciljeve i jer kalkuliše i odugovlači donošenje odluke o predsedničkom kandidatu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.