AAA

POLITIKA | 14.05.2017 10:20 > 14.05 13:09

Premijer u Pekingu sa predstavnicima Poli grupe (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu s predstavnicima Poli grupe sa kojima je razgovarao o vojnoj industriji, bezbednosno informacionim i gradskim komunalnim sistemima.
"Srbija je veoma zainteresovana za saradnju u oblasti namenske i vojne industrije", rekao je premijer Vučić na sastanku, a prenosi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučić je obavestio predstavnike Poli grupe da je Vlada Srbije predložila Skupštini Srbije usvajanje zakona po kojem će biti dozvoljeno ulaganje inostranih kompanija u našu vojnu industriju do 49 posto, što bi trebalo da ubrza napredak i pospeši modernizaciju proizvodnje u sektoru namenske industrije.

Predstavnici kompanije Poli grupe zahvalili su Vučiću na mogućnostima i podršci koju u Srbiji imaju kineske kompanije i izrazili nadu da će kompanija Poli grup uskoro u punom kapacitetu poslovati u Srbiji.

Sastancima sa predstavnicima kineskih kompanija prisustvovali su i ministar privrede Goran Knežević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.