AAA

POLITIKA | 08.06.2017 15:35 > 08.06 15:38

Jovanović (LDP): Evropska Srbija nema alternativu

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da "evropska Srbija nema alternativu" zbog čega se u narednom periodu mora rešiti status Kosova nastavkom dijaloga sa Prištinom, promeniti Ustav Srbije, kao i raditi na čuvanju celovite BiH kroz dogovor Srba i Bošnjaka.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da se te teme ne smeju gurati pod tepih, ističući da LDP insistira na regionalnoj stabilnosti i drugačijim odnosima sa državama u regionu, kao i na spremnosti Srbije da reši otvorena pitanja koja ima sa svojim susedima zbog budućnosti zemlje i Balkana.

"Najavljeni razgovori o promeni Ustava i položaja Kosova i Metohije u njemu predstavljaju jedinstvenu priliku da se pred gradjane izadje sa istinom koja se mora čuti, kako bi društvo dobilo šansu da izađe iz živog blata u kojem se davi tri decenije", rekao je lider liberala.

Ocenio je da politika neutralnosti i balansiranja izmedju Moskve i Brisela ne može više da izdrži "test vremena" i da je "potrebno hrabrije zakoračiti u integracije za zemljama Zapadne Evrope i otvoriti dijalog o članstvu Srbije u NATO".

"Srbija danas nema više vremena za politiku koja se vodila u prethodnih pet godina, čija je osnovna osobina bila neodlučnost i manjak hrabrosti kada su u pitanju problemi koji presudno utiču na naše živote", naveo je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.