AAA

POLITIKA | 07.07.2017 12:50 > 07.07 13:13

Vučić kaže da nije čuo da EU i SAD grade centar u Ponikvama, niti da imaju dozvolu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije čuo da će Evropska unija i SAD na aerodromu Ponikve kod Užica graditi Centar za vanredne situacije koji će biti pandan ruskom u Nišu, i podsetio da SAD u Srbiji već imaju bazu "Bondstil", na Kosovu.

"O tome pitajte urednike lista Danas (koji je to objavio), oni znaju bolje nego ja, ako oni kažu tako ... Nisam čudo da će se to desiti, ...da su dobili dozvole. Zato, neka me obaveste, kada se to dogodi", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije, upitan o pisanju lista Danas da EU i SAD nameravaju da grade humanitarni centar na Ponikvama.

Nakon uručivanja oficirskih sablji najboljim oficirima u 60. klasi Generalštabnog usavršavanja, Vučić je dodao da SAD na Kosovu imaju svoju bazu u Srbiji, iako je nisu pitale za saglasnost.

"Amerika ima svoju bazu u Srbiji, u Bondstilu. Svi su dobro došli ali mi želimo svoj centar. Mi smo vojno neutralni i želimo svoje snage. Nismo bili pitani kada je gradjena ta baza.... to je bio rezultat ne mogu ga nazvati porazom, ako vas nekog gadja sa 11.000 metara, ... i to kukavički sprovodite u delo, a taj neko nema mogućnost da se brani i ....dovedete mu vojsku", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da Srbija ne može da reaguje na to, i zahvalio američkim vojnicima na saradnji.

"Želimo da naša vojska bude jaka i granat bezbednosti, da naša vojska bude okosnica slobode, mira i bezbednosti Srbije", rekao je predsednik i dodao da "ostaje da se vidi da li će ga neko smeniti zbog takvog stava" jer "mnogi nisu poklonici slobode i nezavisnosti Srbije".

Vučić je rekao i da je "uvek voleo da drži stranu moralu i časti, a ne sili".

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije tačna novinska informacija da će se na aerodromu u Ponikvama graditi humanitarni centar.

Na pitanje novinara koliko je realna izgradnja takozvanog "Zapadnjačkog humanitarnog centra" koji bi bio pandan ruskom, na niškom aerdodromu, ona rekla je da ta informacija "apsolutno nije tačna".

Prema navodima lista Danas, Evropska unija planira da uloži novac u izgradnju humanitarnog centra na Aerodromu Ponikve kod Užica. Sagovornici lista iz diplomatskih izvora su rekli da bi Centar za vanredne situacije na Aerodromu Ponikve trebalo da bude pandan Rusko-srpskom centru na aerodromu kod Niša.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.