AAA

POLITIKA | 11.07.2017 14:30 > 11.07 14:35

LSV pita Anu Brnabić: Šta je sa zahtevom za izručenje Mirjane Marković

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović postavio je danas pitanje premijerki Srbije Ani Brnabić šta je sa zahtevom za izručenje Mirjane Marković za kojom je Srbija raspisala interpolovu poternicu.

Jovanović je zatražio i objašnjenje kako je moguće da Ruska Federacija "četrnaest godina pruža gostoprimstvo osobi za kojom je u Srbiji raspisana poternica".

"Premijerka Ana Brnabić bi sledeći susret i sa ruskim ambasadorom i sa zvaničnicima Ruske Federacije mogla da iskoristi za to da zatraži objašnjenje o boravku Mirjane Marković u toj zemlji, kao što je mogla da mu uruči stenogram intervjua mimo protokola", izjavio je Jovanović.

On je u pisanoj izjavi dodao i da bi, pored toga što Mirjanu Marković čeka sudjenje u Srbiji, njeno izručenje mnogo pomoglo da se rasvetli politički pozadina ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

"Pitanje i za premijerku i za ministra policije je šta se čeka sa zahtevom za izručenje", dodao je Jovanović.

Mirjana Marković bila je predsednica stranke Jugoslovenska levica i supruga bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, kojem se sudilo u Hagu za zločine počinjene u ratovima devedesetih u bivšoj Jugoslaviji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.