AAA

POLITIKA | 23.09.2018 08:40

Skupština Srbije sutra nastavlja raspravu o ukidanju smanjenja penzija

Skupština Srbije nastaviće sutra načelnu raspravu o više predloga zakona i medjunarodnih sporazuma medju kojima i o ukidanju privremenog smanjenja penzija.

Ukidanjem tog zakona oktobarska penzija biće isplaćena bez umanjena, najavio je na početku rasprave u petak 21. septembra ministar za rad Zoran Djordjević obrazlažući izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.
Poslanici opozicije prvog dana rasprave zatražili su da se penzionerima vrati oduzeto s obzirom da je penzija umanjena još 2014. godine i ocenili da je potrebno uvesti institut minimalne penzije i sistem uskladjivanja visine penzija sa troškovima života dva puta godišnje.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu zbog planiranog povećanja penzija, zatim izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim se produžava studiranje po starom programu za još godinu dana.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o profesijama od posebnog interesa za Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje, odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, kao i više medjudržavnih sporazuma.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.