AAA

POLITIKA | 02.10.2018 16:20 > 02.10 16:57

Skupština Srbije bez kvoruma, dnevni red tek sutra

Skupština Srbije danas je ostala bez kvoruma dovoljnog broja poslanika za utvrdjivanje dnevnog reda, zbog čega će se sednica nastaviti sutra.

U skupštinsku salu se posle redovne jednočasovne pauze nije vratio dovoljan broj poslanika polovina ukupnog broja plus jedan, što je 126, koliko je potrebno za utvrdjivanje dnevnog reda.

Predsednica Skupštine, Maja Gojković je posle pauze dvaput davala pauze od po deset minuta, tražeći od poslanika koji su došli da pozovu i ostale da se vrate u salu, ali pošto ih se ipak nije okupilo dovoljno, nastavak sednice je zakazan za sutra.

Poslanike je danas pred početak redovnog jesenjeg zasedanja pred Skupštinom dočekao svečani kordon Garde Vojske Srbije, a sednica je počela intoniranjem državne himne.

Poslanici su potom postavljali pitanja i tražili obaveštanja drugih državnih organa, a oko 11.30 počeli utvrdjivanje dnevnog reda prve sednice.

Pošto je, pored dnevnog reda koji je predložila predsednica Skupštine, bilo upućeno još oko 170 dopuna, utvrdjivanje dnevnog reda se oteglo.

Dopunu dnevnog reda većinom su tražili poslanici opozicije, ali su njihovi predlozi odbijani.

Medju odbijenim predlozima je i zahtev za razrešenje poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete s mesta potpredsednice Skupštine, zbog izjave o umrloj predsednici Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidži Mehmetović.

Poošto poslanici imaju pravo da obrazlože zašto žele da se njihov predlog uvrsti u dnevni red sednice, mnogi su to danas učinili, te se tako od 170 dopuna stiglo do 60 predloženih dopuna dnevnog reda. O preostalim tačkama za dopunu dnevnog reda poslanici će se izjašnjavati sutra.

Nastavak sednice zakazan je za sutra u 10.00 sati.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.