AAA

POLITIKA | 23.10.2018 17:45 > 23.10 17:55

Jeremić: Čitao sam knjige, hteo sam da ukažem na naopake vrednosti SNS

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je stanje u Srbiji ocenio kao "prokletu avliju", jer je time hteo da ukaže na "naopake vrednosti" koje u Srbiji protežira vlast Srpske napredne stranke.

Jeremić je u nedelju izjavio da je Srbija u "dubokom snu, s ponekim pulsom otpora" vlasti koju je opisao kao "totalitarni režim zla", dok je stanje u zemlji uporedio s Andrićevom "Prokletom avlijom".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 21. oktobra u Kraljevu da nije siguran da je Jeremić čitao Andrićevu "Prokletu avliju", jer da jeste, kako je naveo, "setio bi se vremena sopstvene vlasti" u kojem je Srbija "dovedena do ivice bankrota".

U saopštenju Narodne stranke, Jeremić je danas kazao da je pročitao navedenu knjigu.

"Dok se Aleksandar Vučić bavio demoliranjem trafika i drugim vidovima huliganstva na koje je i danas ponosan, ja sam čitao knjige," rekao je Jeremić.

On je podsetio da se ignoriše i njegovo upozorenje da Vučić ne odustaje od politike razgraničenja, kako je proglasio, i da je posao lobiranja visokih svetskih zvaničnika da podrže to rešenje poverio Toniju Bleru.

"Na Vučićevu žalost, Velika Britanija je zemlja u kojoj se kroz poreske prijave vidi dosta toga, tako da verujem da će se uskoro saznati koliko je novca Bler zaradio u Srbiji i od Srbije", zaključio je Jeremić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.