AAA

POLITIKAIZBORI | 05.05.2016 15:30

Tadić želi da nastupi s DS na izborima u Beloj Palanci i Nišu

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić najavio je da će sa predsednikom Demokratske stranke Bojanom Pajtićem danas razgovarati o zajedničkom nastupu na izborima koji će biti ponovljeni u Beloj Palanci i Nišu.

"To je još jedan dokaz zajedničkog delovanja opozicije u borbi protiv aktuelnog režima i Srpske napredne stranke (SNS)", rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je istakao da njegova SDS neće na bilo koji način učestvovati u pregovorima o formiranju nove Vlade Srbije sa SNS.

"Mi ćemo biti oštra opozicija u parlamentu", rekao je on.

Tadić je dodao da veruje da i Liga socijaldemokrata Vojvodine deli stav da ne treba saradjivati sa SNS u republičkoj i pokrajinskoj vladi ali da je svaka članica koalicije SDS-LDP-LSV "vlasna" da sama odluči o tome.

Lider SDS-a rekao je da će se nastaviti razgovori o zajedničkom delovanju opozicije, ali da to ne znači i objedinjavanje stranaka.

Komentarišući kompletan izborni proces, Tadić je ocenio da izbori nisu bili fer i da je očigledno da je postojala namera da se prekrajaju izborni rezultati.

Tadić smatra i da su izborni rezultati odraz finansijskog i medijskog monopola Srpske napredne stranke.

"Potencijalni donatori naše stranke sada nisu smeli da se jave", kazao je Tadić.
 
On je ocenio da je demokratija u Srbiji ugrožena i naveo da će se SDS u parlamentu boriti za njeno očuvanje.

Lider SDS-a je naveo da će nakon ulaska novih stranaka u parlament diskusije sada biti mnogo ozbiljnije, a rad bolji nego u prethodnom sazivu.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.