AAA

POLITIKAIZBORI | 20.05.2016 14:30

Palma ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Jagodine

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković zvani Palma ponovo je danas izabran za predsednika Skupštine grada Jagodine na konstitutivnoj sednici.

Marković je bio nosilac liste "Dragan Marković Palma-Jedinstvena Srbija-Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije" koja je na lokalnim izborima u Jagodini osvojila 54,1 odsto glasova i 21 mandat, dok je druga lista "Aleksandar Vučić-Srbija pobedjuje" dobila 26,37 odsto glasova i 10 mandata u jagodinskoj skupštini.

Koalicija JS-SPS i SNS jedini imaju odbornike u novom sazivu Skupštine grada Jagodine.

Marković je nakon izbora čestitao svojim odbornicima i odbornicima SNS na izbornim rezultatima, kao i gradjanima koji su ponovo dali poverenje koaliciji JS-SPS.

"Daćemo ponudu drugoplasiranoj partiji da saradjujemo, da uvažavamo njihove predloge ako su ti predlozi u interesu gradjana i grada Jagodine. Žao mi je što nije još neka partija prešla cenzus, ali to je volja gradjana", kazao je Marković.

Za zamenika predsednika Skupštine grada izabran je Petar Petrović sa liste "Dragan Marković Palma-Jedinstvena Srbija-Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije".

Za gradonačelnika Jagodine ponovo je izabran Ratko Stevanović, a za njegovog zamenika Snežana Vukašinović, oboje sa liste JS-SPS.

Na konstitutivnoj sednici su izabrani članovi Gradskog veća. Za novog sekretara izabrana je Vedrana Ljubanić.

Svi funkcioneri, koji su i do sada obavljli te funkcije, su izabrani tajnim glasanjem, a odbornici SNS-a nisu glasali za predloge vladajuće stranke.

Nakon konstitutivne sednice održana je i prva sednica u novom sazivu, koju su napustili odbornici SNS-a jer, kako su rekli, ranije nisu učestvovali u vlasti tako da ne mogu da prihvate dnevni red.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.