AAA

POLITIKAIZBORI | 23.05.2016 14:45

SNS uz pomoć odbornika DS-a postavila predsednika opštine Apatin

Za predsednika Opštine Apatin danas je izabran kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Radivoj Sekulić, uz podršku jednog odbornika Demokratske stranke (DS).


Konstitutivn sednica je prošla burno, odbornici do tada vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) napustili su skupštinsku salu, a nosilac liste DS na poslednjim izborima Bruno Urbanovski je podržao je apatinske naprednjake i obezbedio im većinu za formiranje vlasti u toj opštini.

SNS je saopštila da je na konstitutivnoj sednici Sekulića podržalo 12 odbornika SNS-a, jedan odbornik Srpske radikalne stranke, jedan odbornik Saveza vojvodjanskih Madjara i jedan nezavisan odbornik. Za zamenika predsednika Opštine izabrana je Dubravka Korać, novi predsednik Skupštine opštine je Milan Škrbić, njegov zamnik je Nika Petrović, a za sekretara SO Apatin izabran je Marko Djumić.

Apatin je dospeo u medije posle izbora 24. aprila, pošto je navodno otet nosioc liste SRS u lokalnoj skupštini Miodraga Pavlovića, što je on demantovao, premda je snimak incidenta emitovan na TV Apatin, a završio je i na internetu.

Dosadašnji predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić iz SPS-a optužio je tada SNS da su "kidnapovali" Pavlovića ispred zgrade opštine kada je trebalo da se sastane s njim, a novinari TV Apatin su naveli da su "pretnje i šikaniranje" te redakcije sve češće.

Smiljanić je u prethodnih 12 godina bio predsednik Opštine Apatin.

Poslednji incident se dogodio tokom vikenda na fudbalskoj utakmici u Prigrevici, kada je ekipa TV Apatin napadnuta.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštili su prethodno da zabrinjava činjenica da ovaj incident ima i političku pozadinu, odnosno da su ga izazvali pripadnici SNS, nezadovoljni radom tog medija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.