AAA

POLITIKAIZBORI | 23.05.2016 17:35

Odbornik DS biće isključen iz stranke

Demokratska stranka (DS) saopštila je da će iz stranke biti isključen odbornik u lokalnom parlamentu u Apatinu Bruno Urbanovski, koji je prethodno danas glasao za kandidata SNS za predsednika opšine i time omogućio naprenjacima da dodje na vlast u toj opštini.

"SNS, koja je već u toj opštini kidnapovala, zastrašivala i ucenjivala odbornike, ne sme imati nikakvu podršku nikoga iz DS i ničiji lični interes neće biti ispred interesa gradjana Srbije", navela je DS u saopštenju.

Demokrate su navele da je Predsedništvo stranke odlučilo da sa Srpskom radikalnom strankom i SNS neće ulaziti u koalicije ni na jednom nivou i da neće sa njima saradjivati, "niti im omogućavati da dobiju priliku da i dalju upropaštavaju živote gradjana Srbije".

Za predsednika Opštine Apatin je izabran kandidat SNS Radivoj Sekulić, uz podršku Urbanovskog, inače odbornika DS.


Konstitutivna sednica je prošla burno, odbornici do tada vladajuće Socijalističke partije Srbije napustili su skupštinsku salu, a Urbanovski, inače nosilac liste DS na poslednjim izborima, podržao je apatinske naprednjake i obezbedio im većinu za formiranje vlasti u toj opštini.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.