AAA

POLITIKAIZBORI | 23.05.2016 09:50

Danas konsultacije kod Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obaviće danas konsultacije o formiranju nove vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila.

Nikolić će konsultacije početi od 10 časova. Prvi će na sastanak doći predstavnici koalicije Socijalističke partije Srbije Jedinstvene Srbije, a nakon toga predstavnici Srpske radikalne stranke.

Potom će se sastati s predstavnicima Demokratske stranke, pola sata kasnije razgovaraće sa prestavnicima pokreta "Dosta je bilo", pa s predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV.

Na razgovor će tokom dana doći i koalicija Dveri-Demokratska stranka Srbije, zatim Savez vojvodjanskih Madjara, pa predstavnici liste "Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", a potom SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nikolić će imati i konsultacije s Partijom za demokratsko delanje, a zatim sa Zelenom strankom.

Predsednik Srbije u četvrtak je održao konsultacije s premijerom i liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, koji ga je obavestio da a ima većinu za formiranje Vlade. SNS je na vanrednim izborima osvojila 131 mandat od 250 u Skupštini Srbije.

Prema Ustavu, predsednik Srbije pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista, predlaže Skupštini Srbije kandidata za predsednika vlade.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.