AAA

POLITIKAIZBORI | 23.05.2016 12:05 > 23.05 13:22

Ne pada nam pamet da budemo u vlasti sa Vučićem

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je obavestio predsednika Srbije Tomislava Nikolića da mu ne pada na pamet da bude u vlasti sa režimom Aleksandra Vučića koji je unazadio i osiromašio Srbiju.

Pajtić je novinarima preneo da je na konsultacijama o formiranju nove vlade rekao Nikoliću da snosi deo odgovornosti za izbornu kradju na vanrednim parlamentarnim izborima, za dešavanja na Radio-televiziji Vojvodine i u beogradskom naselju Savamala.

Kako je naveo, Nikolić nosi deo odgovornosti jer je važno da predsednik Srbije izrazi svoj stav o dogadjajima kojima se urušava pravni sistem Srbije.

Pajtić je rekao da će DS kao prvu stvar koju će preduzeti u skupštini, insistirati na formiranju anketnog odbora zbog izbornih neregularnosti i da će zbog tih dešavanja biti podnete i krivične prijave.

On naveo da ga je Nikolić pitao da li DS ima dokaze o izbornoj kradji i da je on rekao da se izborna kradja ogleda u neregularnim zapisnicima, neodogovarajućem broju glasačkih listića, tzv. bugarskom vozu i glasanju na Kosovu i Metohiji.

O ulasku u vladu ne razmišljaju još dve partije. Funkcioner Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić izjavio je danas da ta partija sasvim sigurno neće biti deo Vlade Aleksandra Vučića, jer nemaju nikakva uverenja da ta Vlada može da promeni politiku i odgovori na probleme sa kojima se Srbija suočava.

Djurišić je novinarima, nakon konsultacija sa predsednikom Srbije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije, rekao da će SDS u parlamentu raditi konstruktivno i dati svoj doprinos da se neki od problema u Srbiji reše stanje u ekonomiji, regionalni odnosi, Ustavne promene i sve ono što čeka novu Vladu.

Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Djordje Stojšić izjavio je danas da ta stranka sigurno neće biti deo vlasti na republičkom nivou, "a kako sada stvari stoje ni na pokrajinskom".

"Što se tiče pokrajine, Srpska napredna stranka (SNS) ima većinu da sama formira pokrajinsku vladu i za sada nikakvi razgovori nisu vodjeni", rekao je Stojšić novinarima posle konsultacija sa predsednikom Srbije o dodeli mandata za sastav nove Vlade.

On je dodao da to ko će biti deo vlasti zavisi isključivo od naprednjaka, "koga oni žele da vide u toj većini".


Povezane vesti:

SRS na konsultacijama kod Nikolića oko 30 sekundi

Saradnja sa SNS-om zbog državnih interesa

Danas konsultacije kod Nikolića

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

mane24/05/2016 08:40

Tko tebe traži i treba u vlasti.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.