AAA

POLITIKAIZBORI | 05.03.2017 12:45 > 05.03 13:10

Dveri: Čanak i Čeda – Vučićev kandidat i Vučićev portparol

Pokret Dveri optužio je danas lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića da u predsedničkoj kampanji nastupaju sa pozicija premijera i predsedničkog kandidata vladajuće koalicije okupljene od Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i da su deo njegove vlasti.

U saopštenju Dveri se ocenjuje da su sinhronizovani napadi na njihovog kandidata Boška Obradovića ujedinili, kako se navodi, separatističku politiku Nenada Čanka i izgubljenu politiku Čedomira Jovanovića.

"Čanak i Čeda su politički klovnovi, na specijalniom zadatku, da svakom normalnom čoveku ogade politiku i smisao bavljenja politikom... Čanku i Jovanoviću poručujemo da nisu uspeli. Gradjani jasno vide da su oni deo Vučićeve vlasti, i pošteno je da bar priznaju da moraju da lažu, vredjaju i napadaju, jer ništa drugo ne znaju da rade, osim da se bave politikom i od nje žive", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je optužio Čanka da vodi separatističku politiku usmerenu protiv Srbije a da svojom kandidaturom ima zadatak da banalizuje instituciju predsednika i da u dogovoru s Vučićem učestvuje u emisijama gde će gostovati drugi predsednički kandidati.

"Naravno, jer Vučić se neće pojaviti ni u jednom TV duelu, već će njegove sluge i ulizice to činiti umesto njega, baš poput Čanka i Šešelja", navodi se.

Dveri su ocenile da je Čedomir Jovanović čovek sa izgubljenom politikom i identitetom jer mu je politiku preuzeo Vučić, i da bi mu bolje bilo da se bori protiv njega nego da postane njegov portparol.

"On je i malo nervozan što je raskrinkan kao lažna Vučićeva opozicija, baš kao i Šešelj, a zapravo je deo Vučićeve vlasti i to sad vide svi gradjani Srbije. Proziva Dveri jer nisu poželele dobrodošlicu Mogerinijevoj u Skupštini i pohvalio je za strpljenje, a onda okrivljuje Vučića zbog podeljene Srbije, da bi zaključio da notari nisu iz SNS i da se normalno prikupljaju potpisi", navodi se u saopštenju Dveri.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.