AAA

POSMATRACI | 12.06.2019 12:45 > 12.06 12:45

Okrugli sto o transparetnosti rada lokalnih samouprava

Medijski centar Beta organizuje 13. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21, okrugli sto „Transparentnost javnih finansija – OCD i mediji na istom zadatku”  u okviru istoimenog projekta koji realizuje.

Govoriće eksperti i analitičari angažovani na projektu, Nemanja Nanadić iz Transparentnosti Srbije, Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija i Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, a predvidjeno je da okrugli sto traje od 12 do 14 časova. 
Na realizaciji projekta angažovani su novinari iz regionalnih centara Srbije, Biljana Ljubisavljević iz Niša, Sladjana Majdak iz Leskovca, Dinko Gruhonjić iz Novog Sada, Nikola Kočović iz Novog Pazara i Jelena Lukić iz Jagodine, koji su i učesnici tribine.

Cilj projekta je da doprinese unapredjivanju nivoa transparentnosti javnih finansija, fiskalne odgovornosti i uloge gradjana u kreiranju i nadgledanju javnih politika.  U okviru projekta do sada je realizovano 38 tekstova i analiza usmerenih na transparentnost rada lokalnih samouprava i trošenja javnog novca, koji su postavljeni na sajt agencije Beta u okviru rubrike Posmatrači  (https://beta.rs/pregled-posmatraci ).

Projekat „Transparentnost javnih finansija – OCD i mediji na istom zadatku” realizovao je Medijski centar Beta u saradnji sa udruženjem Fraktal kao sastavni deo projekta "Udruženja gradjana kao ravnopravni partneri u monitoringu javnih finansija" i sprovodi se u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima 2014-2015 Evropske komisije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.