AAA

POSMATRACI | 24.10.2016 12:30 > 24.10 15:17

Tužilaštvo nema novih podataka u slučaju Savamala


Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala, gde su nepoznate osobe pre šest meseci srušile objekte u Hercegovačkoj ulici.

Nema novih podataka u postupku "Savamala", rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

U noći izmedju 24. i 25. aprila, osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Zaštitnik gradjana Saša Janković objavio je izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naredjeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da gradjani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić početkom juna rekao je da su najviši organ vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje u Savamali.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.Posmatraci