AAA

POSMATRACI | 22.12.2016 14:35

Tutin nezakonito potrošio 246 miliona dinara

Opština Tutin potrošila je tokom 2015. godine više od 246 miliona dinara suprotno zakonu, navedeno je u izveštaju o reviziji završnog računa budžeta te lokalne samouprave koju je uradila Državna revizorska institucija (DRI).

Tako je iz gradske kase u prošloj godini isplaćeno 46,5 miliona dinara za izgradnju opštinske zgrade, iako u tom trenutku još nije bila ni izdata gradjevinska dozvola za izgradnju tog objekta.

U izveštaju DRI se navodi i da je lokalna samouprava potrošila blizu 40 miliona dinara za subvencije javnim preduzećima bez posebnog programa i skoro 27 miliona dinara na nabavku roba i usluga bez raspisivanja javnih nabavki, što joj je zakonska obaveza.

Takodje, opština je nezakonito isplatila više od 5,4 miliona dinara za plate i doprinose izabranih i zaposlenih lica u lokalnoj samoupravi.

Iz opštinske kase je potrošeno i 2,8 miliona dinara za ugostiteljske usluge, projekte javnog informisanja, nabavku kancelarijskog materijala i druge usluge bez bilo kakvog dokaza da su te poslovne promene i nastale.

Osim toga, opština Tutin potrošila je dodatnih 418.000 dinara za nabavku računarske opreme, ugostiteljske i geodetske usluge, a da o tome ne postoji nikakav zaključen ugovor ili bilo kakav pisani dokument.

Lokalna samouprava je sportskim klubovima tokom 2015. godine prebacila 427.000 dinara i to pre nego je sa njima zaključila ugovore i pre nego je završen konkurs za sufinansiranje tih organizacija.

Revizija završnog računa budžeta opštine Tutin pokazala je i da je ta lokalna samouprava na kraju prošle godine preuzela veće obaveze u iznosu od preko 106 miliona dinara u odnosu na odobrene aproprijacije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.Posmatraci