AAA

POSMATRACI | 24.05.2017 10:50 > 24.05 10:58

Agencija traži smenu trojice direktora novopazarskih škola

Agencija za borbu protiv korupcije donela je rešenje kojim se preporučuje smena direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Pazaru Zenuna Mučića zbog sukoba interesa i kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Mučić je prekršio zakon jer je bio u sukobu interesa, o kojem ih nije obavestio, prilikom zasnivanja radnog odnosa u toj školi njegove sestre Ajkune Muslić i ćerke Alme Mučić", preneo je danas Radio Sto plus.

Izjašnjavajući se o pokretanju postupka, Mučić je naveo da je njegova ćerka i pre njegovog dolaska na mesto direktora radila u školi, a da ju je, uz njegovo izuzeće, nekoliko puta angažovao njegov pomoćnik do zapošljavanja nastavnika muzičke kulture i da od školske 2014/2015. godine ne radi u toj školi.

Kada je reč o zapošljavanju njegove sestre, Mučić je istakao da je ona 17 godina bila na evidenciji nezaposlenih i da ju je uz konsultacije sa lokalnom samoupravom, konkursnom komisijom i uz njegovo izuzeće, radno angažovao njegov pomoćnik na konkursu na kojem je bilo još pet kandidata koji nisu imali prigovor na tu odluku.

Mučić je dodao da svoj posao izvršava odgovorno, a da u vezi obaveze obaveštavanja Agencije o sukobu interesa "ne može pratiti sve zakonske propise zbog teških materijalnih uslova u kojima se nalazi škola".

S druge strane, Agencija je procenila da Mučićeve izjave, na osnovu činjeničnog stanja, nisu od uticaja na donošenje drugačije odluke.

"Činjenica da je ugovore o radu sa Almom Mučić i Ajkunom Muslić zaključio pomoćnik direktora škole nije od uticaja na utvrdjivanje odgovornosti javnog funkcionera, s obzirom da je nesumnjivo utvrdjeno da izmedju direktora i pomoćnika direktora postoji odnos zavisnosti", navodi se u odluci Agencije.

Mučić se žalio na tu odluku Agencije za borbu protiv korupcije i postupak je u toku.

Agencija je do sada donela dve preporuke za smene direktora u novopazarskim školama direktora Osnovne škole "Desanka Maksimović" Munira Šabotića jer je zaposlio sina Anisa na mesto administrativnog radnika, a direktora Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića jer je zaposlio decu člana Školskog odbora Ismihane Murtezić, Aldinu i Aldina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.Posmatraci