AAA

POSMATRACI | 31.07.2017 23:20

Pašalić: Slučaj Savamala je pravno i faktički završen za ombudsmana

Novoizabrani zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je da je slučaj Savamala "pravno i faktički" završen i da je na nadležnima da obaveste javnost o svojim postupanjima i rezultatima.

Pašalić je za list Danas od utorka kazao da je njegov prethodnik na funkciji ombudsmana okončao slučaj Savamala kao i postupak u slučaju "Parada ponosa", kada su pretučena braća predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, ali i da nije pokrenuo postupak u slučaju "Helikopter".
"Postupak 'Parade ponosa' okončan je pre mog stupanja na dužnost upućivanjem preporuka nadležnim državnim organima. Javnost je detaljno upoznata sa nalazima zaštitnika gradjana, ali i godišnjim izveštajem koji je dostavljen Skupštini Srbije i gde je ovaj slučaj naveden kao jedan od primera u kome nije postupljeno po upućenim preporukama", kazao je ombudsman.

On je najavio da će na mesečnom nivou uvesti Dan zaštitnika gradjana kada će direktno razgovarati sa gradjanima o njihovim problemima.

"Pravnici u prijemnoj službi zaštitnika primaju gradjane svakog dana, ali oni ponead žele da vide i rukovodioca institucije i da njemu predstave svoje probleme. Direktan kontakt gradjana i ombudsmana može samo ojačati poverenje u ovu instituciju, što mi je jedan od zacrtanih ciljeva", kazao je Pašalić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.