AAA

POSMATRACI | 13.12.2017 20:05 > 13.12 20:35

Studenti niškog Pravnog fakulteta pobedili u simulaciji sudjenja iz oblasti diskriminacije

Tim studenata Pravnog fakulteta u Nišu je pobedio na usmenom delu Nacionalnog takmičenja u simulaciji sudjenja iz oblasti diskriminacije "Osudi diskriminaciju", saopštio je danas iz kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Ta institucija organizovala je peto takmičenje u kojem su studentkinje i studenti akreditovanih pravnih fakulteta u Srbiji imali zadatak da pred sudom dokažu odnosno ospore slučaj diskriminacije na osnovu invaliditeta.

U pobednčkom timu su bili Miljana Stratijev, Aleksandra Stošić i Ivan Mitić.

Nagradu je osvojio i tim "Ćilibar" sa Pravnog fakulteta u Beogradu za najbolji pisani podnesak, dok je za najboljeg govornika izabran student Pravnog fakulteta u Nišu Ivan Mitić.

Takmičenje je trajalo dva dana, a sudije su bili Bosa Nenadić, Nebojša Djuričić, Vida Petrović Škero, Nebojša Lazarević i Snežana Marković.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je pobednicima navodeći da je ponosna što Srbija ima mlade pravnike i pravnice koji su spremni da se aktivno bave zaštitom ravnopravnosti i suzbijanjem diskriminacije i na taj način daju doprinos ostvarivanju ljudskih prava.

Ona je kazala da je invaliditet kao osnov diskriminacije već godinama u samom vrhu po broju podnetih pritužbi povereniku, i da je ove godine ta institucija primila povećan broj pritužbi na javne usluge ili na korišćenje objekata.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.