AAA

POSMATRACI | 27.01.2018 17:05

Poverenica osudila vredjanje košarkaša Crvene zvezde Alena Omića

Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je isticanje transparenta i uvrede koje su pojedini navijači Crvene zvezde uputili košarkašu tog kluba Alenu Omiću na sinoćnjoj utakmici protiv grčkog Olimpijakosa.  

Uoči početka sinoćne utakmice protiv Olimpijakosa u Evroligi, organizovani navijači Crvene zvezde uzvikivali su "Omiću, odlazi!" i istakli transparent: "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija".

Većina gledalaca u dvoran i"Aleksandar Nikolić" je uzvratili zvižducima i uzvikivanjem imena novog igrača Zvezde.

Posle utakmice, organizovani navijači su najavili bojkot utakmica dok je Omić u timu, transparentom: "Hvala upravi za radost i titule, dok igra ko ne treba, na nas ne računajte".

Poverenica Janković je u saopštenju istakla da "ne treba da dozvolimo da takvi pojedinačni incidenti narušavaju sliku društva koje je mnogo puta dokazalo da nadilazi sve vrste razlika".

"Srbija je godinama poznata u svetu kao zemlja sporta, a uspesi u kolektivnim sportovima, izmedju ostalog, rezultat su otvorenosti naših klubova i prihvatanja različitosti", kazala je poverenica i dodala da "svi treba da dajemo doprinos promociji tolerancije i ravnopravnosti".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.