AAA

PROTESTI | 27.02.2019 14:10 > 05.04 23:07

Šabac: Slobodna reč u slobodnom gradu

Romi su zaboravljeni 

U Šapcu je 5. aprila 2019. održan 12. protestni skup na kojem se pred Starom robnom kućom okupilo nekoliko stotina građana.

Branko Antonić, predsednik Roma iz Draginja, pozvao je građane da se usprotive ovoj vlasti koja deli narod, a Romi  su danas zaboravljeni, nezaposleni, bez osnovnih prava. Prinuđeni smo da tražimo azil i krajnje je vreme da u odbranu dostojanstva i budućnosti ustanemo protiv ove vlasti.Deseti protest


U Šapcu je 22.marta 2019. godine po deseti put održan protest "Jedan od pet miliona". Okupljenima su se obratili potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Učeničkog parlamenta Medicinske škole Uroš Rakić.

Gradjani su, predvodjeni bubnjarima i uz zvuke pištaljki, prošetali glavnom gradskom ulicom. Nosili su parole "Jedan od pet miliona", "Stop SNS iživljavanju nad decom" i "Vučić je najveći lažov".


Deveti protest "Jedan od pet miliona"U Šapcu je 15. marta održana deveta protestna šetnja pod sloganom #1od5miliona, a građanima su se obratili narodni poslanik Đorđe Vukadinović, predsednik Saveta mesne zajednice Štitar Dušan Tufegdžić i predstavnik Saveza mladih Aleksandar Mijailović.


Osmi protest "Jedan od pet miliona"  

Oko 1.500 ljudi učestvovalo je 8. marta 2019. u osmoj protestnoj šetnji "Jedan od pet miliona" u Šapcu.Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je na protestu da je u Srbiji počeo "opšti proces ujedinjavanja" i da se gradjani ujedinjuju sa opozicijom, kao i sama opozicija unutar sebe. Protestni skup je protekao bez incidenata, a kolona se kretala centralnim gradskim ulicama.

Sedmi po redu protest "Jedan od pet miliona"

U Šapcu je, 1. marta, održan sedmi po redu protest "Jedan od pet miliona" na kome se građanima obratio general u penziji Sreto Malinović. On je kazao da je Srbija izašla na ulice zato što aktuelna vlast ne valja i napomenuo da oni koji podržavaju aktuelni režim nisu ništa manje odgovorni za loše stanje u zemlji. Malinović je rekao i da se u Srbiji priča o Evrospkoj uniji, ali da on ima samo da im kaže: "Evropo, ili pomozi, ili se ne petljaj".
Peti put protiv aktuelne državne vlasti
Više od 4.000 gradjana okupilo se na centralnom trgu u Šapcu pa prošetalo centralnim ulicama grada protestujući peti put protiv aktuelne državne vlasti u petak, 15. februara. Na skupu su se obratili penzioner Slavko Živanović, novinar lista "Danas" Rade Radovanović i poljoprivrednik i odbornik u lokalnoj skupštini Dragan Stanković.
Više stotina gradjana Šapca okupilo se 1. februara 2019. u centru grada da izrazi nezadovoljstvo vladajućim sistemom.


Gradjanski protest protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića održan je 8. februara 2019. u Šapcu, a centralnim gradskim ulicama prošetalo je izmedju 1.500 i 2.000 ljudi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.