AAA

KULTURA | 06.06.2019 21:50 > 07.06 09:51

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa Betina fotografija godine

  • foto: Prva nagrada
  • foto: Druga nagrada
  • foto: Treća nagrada
  • foto: Nagrada publike

Pobednicima ovogodišnjeg konkursa "Betina fotografija godine" sinoć su uručene nagrade, a izložba najbojih radova s tog regionalnog konkursa za novinsku fotografiju otvorena je večeras u Kulturnom centru Beograda.

Nagradu publike dobio je Siniša Pašalić, foto-reporter "Euroblica Banjaluka" za fotografiju "Davor Dragičević". U glasanju posredstvom društvene mreže Fejsbuk je učestvovalo više od 7.500 ljudi, a prvonagradjeni rad dobio je 2.382 glasa.

Nagrade za najbolje radove po odluci stučnog žirija sponzorisala je kompanija "Moji bendovi", u čijem su sastavu Imlek, Knjaz Miloš i Bambi, sponzori tri prvonagradjene fotografije.

Prva nagrada pripala je fotoreporteru Vladimiru Živojinoviću za fotografiju "Majke", a nagradu je uručio Nemanja Brković, PR menadžer "Bambija".

Drugu nagradu dobio je Marko Risović, fotoreporter "National Geographic Srbija" za fotografiju pod naslovom "Pillars of democracy". Nagradu je uručio Milan Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.

Treću nagradu dobio je fotoreporter Tanjuga Sava Radovanović za fotografiju "Budućnost Srbije". Nagradu je uručičla Marija Malović, PR mendžer "Imleka".

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić rekao je na otvaranju izložbe da interesovanje za ovaj konkurs raste, te da je ove godine, u kojoj Beta obeležava svoj važan jubilej, 25 godina od osnivanja, radove prijavilo 79 autora iz osam zemalja regiona, sa ukupno 294 fotografije.

"Ovo je regionalni konkurs, svake godine stiže nam veliki broj radova kolega iz praktično svih država regiona, čime pokazujemo da kvalitetan profesionalni rad nije i ne sme da bude omedjen državnim granicama ili političkim stavovima", dodao je Janjić.

Ovo je 16. konkurs "Betina fotografija godine", a dodeljene su ukupno četiri nagrade, jedna nagrada publike i tri nagrade za fotografije koje je stručni žiri ocenio kao najbolje.

Pokrovitelj manifestacije je Javno preduzeće "Pošte Srbije".

"Pošta Srbije ponovo podržava izbor za fotografiju godine imajući u vidu značaj fotografije kao medija, ali i snagu informacije koja njome može da se prenese", rekla je šefica kabineta direktora "Pošta Srbije" Nela Bojović.  

Menadzer korporativnih komunikacija kompanije "Moji brandovi" Tatjana Dujko, rekla je da ta kompanija već sedam godina podržava konkurs za najbolju fotografiju godine.

"Medijska fotografija je svedok našeg vremena i jako je važno za generacije koje će u budućnosti imati realan i istinit pogled na ovo naše vreme", istakla je ona.

Na izložbi u Kulturnom centru Beograda, koja će trajati do 26. juna, mogu se videti ukupno 44 fotografija s konkursa, uključujući i četiri najbolja rada po izboru publike i stručnog žirija.

Stručni žiri "Betina fotografija godine 2019" činili su istoričarka umetnosti Milena Marjanović i fotografi Nenad Petrović i Imre Sabo.
Ceo VIDEO materijal pogledajte OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.