AAA

KULTURA | 03.12.2019 17:35 > 03.12 17:35

U četvrtak u galerijskim prostorima KCB otvaranje poslednjih izložbi u ovoj godini

Poslednje izložbe u ovoj godini u sva tri galerijska prostora Kulturnog centra Beograda biće otvorene u četvrtak, 5. decembra u 19 časova, najavili su organizatori.

Kako se navodi, u galeriji Artget na Trgu republike biće otvorena izložba Vukice Mikač-Lovren pod nazivom "Promenada-Retrospekcija" u okviru koje će posetioci moći da vide izbor od 38 fotografija koje je autorka izradila tokom 40 godina rada.
U četvrtak će u Likovnoj galeriji u Knez Mihailovoj ulici biti otvorena samostalna izložba Vladimira Sekulića pod nazivom "Hotel sa četiri zvezdice".

Po navodima organizatora, u pitanju je ambijentalna instalacija koja u prostoru galerije pokušava da rekreira isečak iz autorove prošlosti, jednog detour-a iz 2003. godine.

Istog dana će u galeriji Podroom u Knez Mihailovoj ulici biti otvorena izložba "Nemirna slika, neodlučan pogled" kustoskinje Li Vene a umetnici su Martina Anagnostou, Melani Aronson, Love Ekenberg, Maia Guzberti, Andželika Harms, Tina Jone, Johana Šartau, Andrej Slavik, Joana Turkan, Hulia Varela, Dafne Keramidas i "Noncitizen" kao "nomadski filmski i kulturni projekat koji se bavi problematikom progona, granica, prava na slobodu kretanja i ostvarivanje prava".

"Izložba se bavi autorefleksivnim umetničkim praksama i svaki pozvani autor nastoji da ponovo sastavi svoju ličnu i profesionalnu etiku reprezentacije.

Izabrani radovi redefinišu različite reprezentacije koje mi sami iznova stvaramo ali i nužni prekid sa kontinuitetom stereotipnih i problematičnih reprezentacija s kojima se svakodnevno susrećemo", naveli su organizatori.

Posle otvaranje izložbe, u 19.30 će biti održan razgovor sa članovima kolektiva "Noncitizen" o iskustvima rada u Srbiji, organizovanju radionica na temu migracija i učešću lokalne zajednice.

Sve tri izložbe u galerijskim prostorima Kulturnog centra Beograda biće otvorene do 6. januara 2020. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.