AAA

KULTURA | 14.01.2020 11:25 > 14.01 11:37

Prva samostalna izložba mlade beogradske autorke Teodore Zanoškar

Prva samostalna izložba "Interaktivnost tela", mlade beogradske autorke Teodore Zanoškar biće otvorena u sredu 15. januara u 19.00 sati u Galeriji SKC Novi Beograd, saopšteno je danas. Zanoškar je povodom izložbe rekla da se "svi radovi iz ciklusa "Interaktivnost tela" mogu shvatiti i kao pitanje u kom trenutku pojedinac prestaje da bude individualan i postaje deo kosmosa, deo šire slike".

"Pitanje je retoričko, ali odgovor čeka svako ljudsko biće. Izložba mojih slika čini spoj svih mojih doživljaja, različitih načina i uglova percipiranja oblika tela. Na jedan od načina posmatranja tela navela me je tradicionalna zidna tehnika zgrafito. Na platno sam primenila logiku svojstvenu zgrafitu, kreirajući trodimenzionalna tela, te moje istraživanje obuhvata prilagodjavanje tradicionalnih tehnika savremenom izrazu i mom ličnom likovnom jeziku", kazala je mlada umetnica.
Zanoškar je studirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Primenjeno slikarstvo gde je završila i master akademske studije u klasi profesora Miroslava Lazovića.

Za redovnog člana ULUS-a primljena je 2019, a te godine stekla je i status samostalnog umetnika.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.