AAA

KULTURA | 23.11.2020 13:25 > 23.11 13:25

Izložba povodom 70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima

Izložba povodom 70. godišnjice Evropske konvencije o ljudskim pravima biće otvorena u sredu, 25. novembra, u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, saopštila je danas Kancelarija Saveta Evrope (SE) u Beogradu.

Na otvaranju izložbe će govoriti ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić, šef Kancelarije SE u Beogradu Tobijas Flesenkemper (Tobias Flessenkemper), ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib (Thomas Schieb) i upravnica Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević.
Izložba koja će biti otvorena od 25. novembra do 18. decembra 2020. godine, predstaviće 70 godina dugu istoriju Saveta Evrope i Konvencije i biće praćena serijom dogadjaja, kako uživo, tako i onlajn, koji će predstaviti aktivnosti Saveta Evrope u Srbiji.

Prezentacije i diskusije će biti posvećene temama ljudskih prava i vladavine prava, uz poseban naglasak na doprinos rada Saveta Evrope boljoj zaštiti prava gradjanki i gradjana Srbije, u skladu sa evropskim standardima.

Svi dogadjaji će biti organizovani uz strogo praćenje preventivnih mera koje je propisala Vlada Srbije, kao i Savet Evrope, sa ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

Izložba je organizovana uz podršku projekta Saveta Evrope "Jačanje reforme pravosudja u Srbiji", koji finansira Nemačka, predsedavajuća Komitetu ministara SE.

Dogadjaj počinje u devet časova i otvoren je za medije putem video linka nakon registracije. Mediji treba da se registruju slanjem mejla na adresu Marija.SIMIC@coe.int najkasnije do utorka, 24. novembra u 13 časova.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.