AAA

KULTURA | 22.09.2021 11:20 > 22.09 11:21

Otvorena izložba 'Izlazak' (FOTO/VIDEO)


Izložba „Izlazak“ koja je otvorena u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, simboliše izlazak iz zone komfora i predstavlja niz svedočanstava iz života autora Maje Obradović i Milana Mihailovića


Maja Obradović objašnjava da nastali serijal radova predstavlja niz spontanih dnevničkih zapisa i svedočanstava svakodnevnog života autora naizgled različitog umetničkog izražaja.
"Prvobitno je izložba imala naziv "Iskorak" pa smo promenili u "Izlazak" zato što je bilo adekvatnije, jer smo doslovno pre svega izašli iz svoje senke. U senci smo živeli jer smo bili u karantinu tako da je izlazak za sve jako osetljiva reč. Svi smo osetljivi da se nešto ne desi. Ovo je produkt i mira i patnje i tišine, prijateljstva koje je višegodišnje, ali i postavljanja pitanja da li su saradnje moguće."

Reč je o izložbi dvoje autora koji se bave različitim stvarima, deluju u različitim medijima ali su, kako kaže Milan, ostvarili dobru saradnju.

Maja je izložila slike kao pojedinačne prizore, a najsavremeniji materijali koje je upotrebila, kako kaže, pomažu da se crtež razvije na drugačiji način, odnosno da se poigrava sa pozitivom i negativom što je vajarska kategorija.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.