AAA

KULTURA | 27.09.2022 11:00 > 27.09 17:18

Izložba 'Vertigo' u KC Gradu (FOTO/VIDEO)


Iva Bogdanović, mlada, samouka umetnica predstavila se krajem septembra u Galeriji Kulturnog centra Grad izložbom pod nazivom „Vertigo“.Koncept izložbe je Ivina želja da u galeriji predstavi atmosferu vrtloga emocija gde bi posetioci mogli da prepoznaju način nastanka njenih radova.
Iva se potrudila da posetioci vide taj njen vertigo kroz performans, muziku i kroz likovnu umetnost, kažea Jelena Pavlović iz produkcije Gradske galerije Kulturnog centra Grad.

"Čini mi se da je uspela da nas malo prodrma kroz te razne subjektivne osećaje, da vidimo kako ona doživljava svet oko sebe kroz razne simbole, kako i ona sama kaže, ti radovi nisu dovršeni. Tako da i mi imamo priliku da imamo našu ne samo percepciju njenog doživljaja nego da se na neki način sa njom povežemo."

Opus Ivinog stvaralaštva se kreće od malih skica preko multimedijalnih kolaža, pa sve do digitalnih dorada i to je ono što njenu umetnost čini interesantnom.

Mlada umetnica kaže da je reč o kolažima koji su nastali u poslednje četiri godine.

"Što se tiče tematike, poenta je u različitim vrtlozima emocija, različite ideje, različiti koncepti, a sve spojeno u jedno. I kao umetniku mi je milo da neko drugi može to da vidi, a da li neko oseti neku pozitivnu energiju ili negativnu, šta god, dobro je došlo", kaže Iva.

Galerija KC Grad je mesto susreta sa mladim, neafirmisanim umetnicima koji prvi put izlažu u Beogradu. U toku je tako konkurs na koji mladi mogu da se jave, a preko kojeg je i Iva Bogdanović dobila priliku da se predstavi publici.


Prilog Kineske medijske grupe (CMG)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.