AAA

KULTURA | 01.02.2023 10:50 > 01.02 10:52

Izložba skulptura u Kući legata (FOTO/VIDEO)


Izložba „Preobražene imaginacije: Tri ogleda o materiji“, koja je održana u Kući legata, predstavila je troje umetnika iz Beograda čije je individualno profesionalno bavljenje skulpturom prožeto zajedničkim odnosom prema potrebi za eksperimentisanjem sa različitim materijalima.

Magdalena Pavlović, Milorad Panić i Petar Sibinović su predstavnici grupe mladih vajara koji su aktivni na našoj likovnoj sceni, koji stvaraju ali se, kako napominje Magdalena, i godinama druže.

"Ova izložba je sinteza svih tih životnih, stvaralačkih momenata koji su reprodukovali ova dela, a i kroz ovu postavku napravili smo dijalošku vrednost, preplitanja kako okolnosti, tako i razmišljanja, estetskih rešenja", istakla je Magdalena.

Reč je o umetnicima koji istražuju različite materijale otud i ovaj naziv izložbe „Preobražene imaginacije: Tri ogleda o materiji“, kaže Sibinović.

"Magdalena najviše istražuje u metalu, Mićko u raznim materijalima, a ja sam predstavio pretežno radove sa polimernim materijalima, plastikom tako da smo na neki način uveli tri, četiri diferentna materijala."

Umetnici su na tom vizuelnom identitetu radova pokušali da nađu sponu što ih je i nagnalo da naprave zajedničku izložbu.

"Nismo postavili ni legende upravo zato da ljudi ne bi mogli da razotkriju šta je čiji rad nego da probaju da razumeju suštinu, da pronadju nit koja povezuje sve ove radove", objašnjava Sibinović.

Mladi vajari su svakako napravili jednu pitku kompoziciju koju smatraju funkcionalnom i koja će se dopasti ljudima.
Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG).
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.