AAA

KULTURA | 07.08.2017 14:00

U Beogradu otvorena izložba fotografija Tražioci azila-čekajući život (VIDEO)

Izložba "Tražioci azila-čekajući život" otvorena je od danas u beogradskom tržnom centru "Stadion".

Aktivisti i Volonteri Centra za za zaštitu i pomoć tražiocima azila, studenti Univerziteta u Beogradu Ana Melentijević, Milena Apostolović i Nemanja Krstić su više nedelja razgovorali sa ženama i decom tražiocima azila u Srbiji, pokušali da ih predstave i prenesu njihovu poruku da oni nisu svojom voljom ovde i da za sebe samo traže siguran dom i budućnost.

Izložba, koja će trajati do 12. avgusta, otvorena je u okviru obeležavanja Medjunarodnog dana mladih.

Predstavnica Centra za za zaštitu i pomoć tražiocima azila Jovana Vinčić ocenila je da široj javnosti treba preneti životne priče migranata.

"To su ljudi koji su ostavili svoje domove sa nadom da idu u nek bolji svet", kazala je Vinčić.

Član Gradskog veća Dragoljub Petronijević rekao je da je "srpski narod u migrantskoj krizi pokazao veliku humanost, pružio ruku prijateljstva, smeštaj i obrok".

"Mi smo potomci Svetog Save, pokazali smo to neko hrišćanstvo. Pokazali smo da nije bitno da li mi imamo neki problem, ako se pojavi neko ko ima problem pružamo ruku prijateljstva i ponašamo se kao ljudi", kazao je Petronijević.

U četvrtak će u tržnom centru "Stadion" biti održana revijalna utakmica izmedju tima Kancelarije za mlade za koji će igrati zvaničnici Grada Beograda i tima migranata iz Centra za za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.