AAA

KULTURA | 10.05.2017 11:45 > 10.05 12:15

Festival knjige u Čumićevom sokačetu od 10. do 14. maja


Festival knjiga i kjiževnosti "Čumić Book fest 2017" biće otvoren večeras u 20.00 u Čumićevom sokačetu u Beogradu pod sloganom "Budi čovek, čitaj, dodji u Čumić!".

Ovogodišnji festival, na kome će biti predstavljeno oko 100 izdavača, otvoriće dobitnik Evropske nagrade za književnost Darko Tuševljaković.

U delu "Programi i ljudi" najavljeno je "malo priče sa pravim ljudima", odnosno, svako popodne posetioci će moći da razgovaraju sa stvaraocima i kritičarima medju kojima su Vladimir Tabašević, Peca Popović, Jasminka Petrović, Srdan Golubović, Milan Vlajčić, Aleksa Gajić, Ognjenka Lakićević, Bojan Marjanović i drugi.

Na festivalu će biti predstavljeni i najnoviji naslovi "Arzamas" Ivane Dimić, "Tiho teče Misisipi" Vladimira Tabaševića, "Ja mrzim internet" Džareta Kobeka, "Toni Pagoda i njegovi prijatelji" Paola Sorentina, "Jaz" Darka Tuševljakovića, "O čemu govorim kada govorim o trčanju" Harukija Murakamija, "Priča o novom prezimenu" Elene Ferante, "Ljubavna pisma guglu" Ognjenke Lakićević, biografija Džejmsa Brauna "Ožeži pa beži" i drugi.

Novina na ovogodišnjem festivalu je učešće mladih talentovanih dizajnera i umetnika koji će se predstaviti svojim vidjenjem savremenih dizajnerskih, grafičkih i modnih tendencija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.