AAA

KULTURA | 13.05.2017 14:50

Beograd dobio biblioteku ruske literature 'Sergej Mihalkov'

Biblioteka ruske literature "Sergej Mihalkov", koja obuhvata oko 2.000 knjiga i raznih oblika multimedijalne gradje, što će činiti osnovu bibliotečkog fonda, otvorena je danas u Beogradu.

Ta biblioteka će funkcionisati kao poseban fond Biblioteke "Vladan Desnica", koja je smeštena u beogradskom Centru "Sava". 

Danas otvorena biblioteka na Novom Beogradu je 15. po redu biblioteka, u Rusiji i svetu, koja nosi ime Mihalkova, rečeno je na otvaranju.

Pre otvaranja, predstavnica Ruskog fonda "Kultura" Julija Subotina-Mihalkova i direktorka Biblioteke grada Beograda, u čijem sastavu je biblioteka "Vladan Desnica", Jasmina Ninkov potpisale su Sporazum o saradnji.

Cilj sporazuma je da doprinese daljem razvoju srpsko-ruskih kulturnih, umetničkih i naučnih veza, pri čemu je otvaranje biblioteke koja nosi ime poznatog ruskog pisca za decu jedan od koraka u tom pravcu.

Subotina-Mihalkova je rekla da donacija obuhvata dela savremenih ruskih klasika ali i knjiga za decu, dok je Ninkovljeva ukazala da je poklon izuzetno značajan za sve gradjane Beograda.

Mihalkov (1913-2009) bio je poznati ruski pisac za decu, a autor je teksta himne Sovjetskog Saveza i teksta himne Rusije.

Otac je filmskih reditelja Nikite Mihalkova i Andreja Končalovskog.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.