AAA

KULTURA | 24.10.2018 18:55 > 24.10 19:15

Sberbanka postala jedna od sponzora NIN-ove nagrade

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija Marijana Vasilescu i član izvršnog odbora te banke Vladimir Pajović potpisali su danas ugovor kojim je Sberbanka postala novi partner NIN-ove nagrade za najbolji roman.

Ugovor je potpisan tokom Sajma knjiga, a iz Sberbanke navode da su prepznali vrednost ove književne nagrade i da ovim dokazuju svoju posvećenost unapredjenju kulture u Srbiji.

"Veoma sam ponosna što smo se našli u odabranom društvu kao jedan od sponzora najprestižnije književne nagrade u Srbiji. NIN-ova nagrada svojom tradicijom, reputacijom i kvalitetom predstavlja odličan podstrek za nova i velika dostignuća u našoj književnosti. Sberbank Srbija kontinuirano ulaže u projekte društveno odgovornog poslovanja", rekla je Vasilescu.

Ona je dodala i da je jedan od prioriteta za tu kompaniju da podržavaju projekte koji su namenjeni razvoju i podsticaju književnosti i drugih kulturnih projekata u Srbiji.

Ćulibrk je izrazio zadovojstvo što danas postoje društveno odgovorne kompanije koje prepoznaju značaj kulture i ocenio da "kultura nikada nije mogla bez mecena", bez kojih NIN-pve nagrade verovatno ne bi bilo.

"Zadovoljstvo mi je što je Sberbanka prepoznala vrednost NIN-ove nagrade koju ćemo u januaru dodeliti po 65. put. Da nema sponzora ne bi bilo ni NIN-ove nagrade koja ubedljivo najprestižnija u regionu. Ovaj novac će poslužiti za finansiranje dobitnika nagrade i članova žirija i sve ostale troškove koji se odnose na svečanu dodelu NIN-ove nagrade. Knjiga koja bude proglašena za najbolji roman na srpskom jeziku u 2018. godini dobiće 10.000 evra", rekao je Ćulibrk.

NIN-ova nagrada za najbolji roman je ustanovljena 1954. godine, prvi dobitnik je bio Dobrica Ćosić za svoj roman "Koreni".

U januaru 2019. godine NIN-ova nagrada će biti dodeljena po 65. put.
Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.