AAA

KULTURA | 06.02.2019 18:35 > 06.02 19:09

Konkurs ambasade Švajcarske za mlade umetnike

Ambasada Švajcarske raspisala je konkurs za mlade srpske vizuelne umetnike i umetnice na temu "Lično angažovanje".

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rodjeni 1993. godine i kasnije, sa stalnim boravkom na teritoriji Srbije od najmanje tri godine. Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video radovi, instalacije i skulpture u zatvorenom prostoru i na otvorenom.

Priliku da dobiju finansijsku potporu za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, dobiće najviše pet autora, saopštila je danas švajcarska ambasada.

Ambasada je navela da drugi put pruža podsticaj mladim srpskim vizuelnim umetnicima i umetnicama, nastavljajući da neguje instituciju godišnjeg konkursa pod nazivom "Privatna vrednost".

U fokusu izložbe, u skladu s kontinuitetom od prethodne godine, biće "Privatna vrednost", ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici  konkursa "Lično angažovanje" koje se može ispoljiti u različitim umetničkim oblicima.

Izabrani umetnici za izložbu dobiće po 500 evra i pomoć za pripremu radova. Medju autorima čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će izabrati jednog  koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2.000 evra. Radovi će uz dozvolu autora biti na aukciji tokom izložbe.

Prijave za konkurs "Privatna vrednost 2019" moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Detalji o konkursu se mogu naći na internet stranici ambasade Švajcarske https://www.eda.admin.ch/dam/countries/countries-content/serbia/sr/otvoreni_poziv_privatna_vrednost_2_srb.pdf

Prijave se mogu poslati najkasnije do 1. marta na bel.opencall2019@eda.admin.ch

Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.