AAA

KULTURA | 13.11.2022 17:50 > 13.11 17:55

Dodeljene nagrade 31. Memorijala Nadežde Petrović

Žiri 31. bijenalne likovne izložbe Memorijal Nadežde Petrović, koja je održana u Čačku od 2. oktobra do 13. novembra, dodelio je Nagradu Memorijala umetnici Vesni Vesić, za rad pod nazivom "Zimska bajka" koji čine video i objekti u prostoru.


Nagradu Umetničke Galerije "Nadežda Petrović", koja podrazumeva smostalnu izložbu u galeriji, ravnopravno su dobile Neda Kovinić za performans "Luckaste drugarice" i poljska umetnica Ola Maćijevska za performans "Prostorne figure" i video rad "Aktivacija plesne konstrukcije".
Specijalno priznanje žirija dodeljeno je ove godine kolektivu BADco. za trodelni film "Vremenske bombe", kao izraz podrške i zahvalnosti za višedecenijski rad u polju izvodjačkih umetnosti u regionu.

Na 31. Memorijalu Nadežde Petrović bili su izloženi radovi 20 umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva, uključujući rad čačanskih srednjoškolaca sa umetnikom Benom Kejnom.

Selektori 31. Memorijala Nadežde Petrović, koji je održan pod nazivom "Gestovi, znakovi života", bili su reditelj i teoretičar Bojan Djordjev i umetnik Siniša Ilić.

Memorijal organizuje Umetnička galerija u Čačku "Nadežda Petrović", u čast srpske slikarke čije ime nosi i koja je rodjena u Čačku 1873. godine a preminula u Valjevu 1915. godine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.