AAA

KULTURA | 04.04.2019 17:05 > 04.04 17:08

Predstava 'Voz' po 150-ti put u Zvezdara teatru (VIDEO)

  • Foto: Matija Jovanović
  • Foto: Matija Jovanović
  • Foto: Matija Jovanović

Predstava "Voz" Zvezdara teatra, u kojoj se pojavljuju samo dva glumca Voja Brajović i Sergej Trifunović, će u nedelju 7. aprila doživeće svoje 150. izvođenje.
Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, predstava "Voz“ je premijerno izvedena u oktobru 2015. godine. Do sada je gostovala na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i inostranstvu. Procenjuje se da je ovu predstavu gledalo blizu 45 hiljada gledalaca.
"Voz" je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Beli, koga tumači Voja Brajović je profesor, suicidalni ateista, koji je u večnom traganju za istinom spoznao svet i sve njegove najprljavije delove i Crni koga igra Sergej Trifunović, bivši zatvorenik, čovek koji je izgubio sve i ima samo veru u reč Božju i u čovekovo spasenje.
Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati, što potvrđuje i glumac Sergej Trifunović.
„Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, kaže Trifunović.
Voja Brajović otkriva zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.
„Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”, smatra Brajović.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.