AAA

KULTURA | 05.04.2019 17:00 > 05.04 17:01

Predstava Bliskost zaječarskog pozorišta gostuje u Zvezdara teatru (VIDEO)


Predstava "Bliskost", ljubavna melodrama sa komičnim elementima u produkciji Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara, gostovaće u sredu 10. aprila u beogradskom Zvezdara teatru.

"Bliskost" je radjena po tekstu Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki, a glumačku ekipu čine Ana Tanasković, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović.

Predstava postavlja pitanje šta danas pravi jaz izmedju partnera i dovodi do nemogućnosti da oni budu istinski bliski. Tema partnerskih odnosa, koja nije česta na pozorišnim repertoarima, zaintrigirala je rediteljku Snežanu Udicki da na scenu postavi tekst Patrika Marbera, koji je prvi put izveden 1997. godine u Londonu.

"Savremeno društvo je nametnulo obrazac zbližavanja dvoje ljudi isključivo na seksualnom, površnom nivou, a zanemarilo zreo partnerski odnos. Tako smo postali deo sveta u kome svima nedostaje ljubav, a pojedinac je nesposoban da je pruži, jer nema kapacitete za bilo kakvu vrstu dubljeg otkrivanja emocija. Većina nas ne razlikuje ljubav od ljubavne veze, jer verujemo u mit da nas samo velika ljubav može učiniti srećnima i da takva ljubav ne traži nikakav trud niti bilo kakvu vrstu odricanja", kaže rediteljka Snežana Udicki.

Predstava "Bliskost" premijerno je izvedena 5. marta ove godine u zaječarskom pozorištu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.