AAA

KULTURA | 08.05.2019 20:20 > 09.05 10:53

Grad Šabac i Evropa Nostra potpisali Berlinski poziv za akciju

Predstavnici Šapca i organizacije "Evropa Nostra" potpisali su u Šapcu Berlinski poziv za akciju, kojim se političari i oni koji donose odluke pozivaju da kulturi posvete veću pažnju.

Berlinski poziv je dokument koji je potpisalo 2.300 organizacija, gradova i pojedinaca u Evropi, a organizacija "Evropa Nostra" je najstarija i najveća organizacija za zaštitu kulturne baštine u Evropi.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da kultura nije luksuz, već potreba.

"Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da predstavimo važne gradske projekte iz oblasti kulture. Želimo da, kroz projekat Sava park, sačuvamo našu tradiciju, priobalje, tvrdjavu", naveo je Zelenović.

On je rekao da Šabac sedam odsto budžeta ulaže u kulturnu strategiju grada i da bi dva odsto nacionalnog budžeta dramatično promenilo način na koji se odvija život u državi.

Generalna sekretarka organizacije "Evropa Nostra" Sneška Kvadvlih Mihailović izjavila je da je Šabac spoj vizije i tradicije.

"Impresionirana sam ambicijom da se Šabac poveže sa rekom, koja je dragulj ovog grada i tvrdjavom u kojoj su njegovi koreni. Nadam se da će naša organizacija moći da doprinese savetima, kako bi se svi planovi ostvarili na najvišim evropskom i svetskom standardu", rekla je Mihailović.
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Šabac. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.