AAA

KULTURA | 14.09.2019 19:30 > 14.09 19:30

Predstava Gypsy Queen održana u Narodnom pozorištu, večeras njujorška predstava na Nedelji ponosa

Britanska predstava "Gypsy Queen" izvedena je na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu, dok će beogradska publika u okviru Nedelje ponosa večeras imati prilike da pogleda njujoršku predstavu "The Baby Monitor".Predstava "Gypsy Queen" iz Mančestera, autora Roba Warda, a u režiji Chrisa Lawsona izvedena je sinoć u okviru beogradske Nedelje ponosa u Narodnom pozorištu pred punom scenom Rašom Plaovićem.

"Gypsy Queen" je priča o dva boksera koji se sučavaju sa svojim identitetom.

Predstava se bavi homofobijom u sportu i pokušava da se i u tom segmentu ukaže na postojanje specifične LGBT+ perspektive i potrebe za inkluzijom i većom vidljivošću.

Beogradska publika večeras će imati prilike da pogleda predstavu "The Baby Monitor" iz Njujorka, koja će 14. septembra u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović, od 20 časova zatvoriti ovogodišnji Beogradski Prajd Pozorišni Festival.

Komad istražuje odnos društva prema istopolnom roditeljstvu i duboko ukorenjenim predrasudama s kojima se pripadnici LGBT+ zajednice i dalje bore.

Autor teksta je David Stallings, a režiju potpisuje Antonio Minino kroz kompleksa narativa koji uključuje različite rasne i klasne perspetkive, drama ispituje koncept roditeljstva i odnosa prema gej parovima uprkos jasnim pravnim legislativama.

Beograd Prajd Pozorišni Festival podržale su ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske i Holandije u Srbiji.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.