AAA

KULTURA | 18.10.2019 14:40 > 18.10 14:54

Vranje: U ponedeljak otvaranje obnovljene zgrade pozorišta Bora Stanković

Izvodjenjem opere "Koštana" u režiji Juga Radivojevića, u Vranju će u ponedeljak, 21. oktobra, biti otvorena obnovljena zgrada pozorišta "Bora Stanković" u čiju je rekonstrukciju uloženo 368 miliona dinara. 

Navodeći da su na otvaranje obnovljenog zdanja pozorišta čekali sedam godina, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ocenio je da je reč o "najvažnijem dogadjaju" za sve stanovnike tog grada ali i "celog juga Srbije". 

"Zahvaljujući Vladi Srbije, lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima Vranje je dobilo najsavremeniju zgradu pozorišta. Objekat će imati multifunkcionalnu ulogu, a Vranjanci će nakon 30 godina dobiti i bioskop", kazao je Milenković a objavljeno na internet stranici Gradske uprave.

Umetnički direktor pozorišta "Bora Stanković" Bojan Jovanović ocenio je da nova zgrada ima "veliki značaj ne samo u tehnološkom, već i psihološkom smislu" i najavio da će u novoj pozorišnoj sezoni biti pripremljeno pet predstava.

Mediji su ranije preneli da će otvaranju obnovljene zgrade vranjskog pozorišta prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.