AAA

KULTURA | 21.02.2020 12:50 > 21.02 14:04

Jubilej predstave 'Kumovi' - 150. izvodjenje

  • Foto: Nikola Vukelić
  • Foto: Nikola Vukelić
  • Foto: Nikola Vukelić

Predstava „Kumovi“ ovog meseca će biti odigrana 150. put, a jubilarno izvođenje je zakazano za 21. februar.
Nastala je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a glumačku ekipu čine Dragan Petrović Pele, Danica Maksimović, Branimir Brstina, Milica Mihajlović i Radoslav Milenković.
Iskustvo pisca, čije drame u Zvezdara teatru najčešće dolaze bar do trocifrenog broja izvodjenja, sjajna glumačka ekipa i veoma zanimljiva priča u srcu predstave, nagoveštavali su još na samom početku dugovečnost ovog komada na sceni.
Premijerno, predstava je izvedena 27. januara 2012. godine. U istoj godini kada je nastala, predstava je osvojila ukupno devet nagrada, šest nagrada na „Danima komedije“ u Jagodini. Pisac Dušan Kovačević podnaslovom najbolje objašnjava ovaj komad „komedija svakodnevne tragedije“.
"Kumovi su neobična priča o prijateljstvu čoveka koji je ostao bez posla sa kerom iz obližnjeg parka koji, takođe, nema posao. I ta priča počinje obično, kao sve priče koje će kasnije da se iskomplikuju i da dobiju sasvim drugo značenje. U osnovi je triler i ne bih ga prepričavao, jer ću otkriti ko je ubica. Ono što me je pišući zanimalo, današnja je ekonomska i politička situacija u našoj zemlji. Ali ne ispričana na uobičajeni, politikantski način koji ima svoju trajnost i vrednost samo dok ta politička situacija traje", kaže pisac Dušan Kovačević.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.